Inwendige of uitwendige echo

Wij zijn een erkend echopraktijk. Je hoeft dus niet naar een andere praktijk of naar het ziekenhuis voor een echo. Ben je niet bij de Verloskundige Praktijk Zeist onder controle? Ook dan kun je in onze echopraktijk terecht voor een echo. Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Wie verrichten de echo′s?

In de praktijk worden echo′s verricht door gespecialiseerde echoscopisten/verloskundigen. Zij zijn ingeschreven in een kwaliteitsregister en werken met de nieuwste echo apparatuur. De echoscopisten zijn opgeleid om gespecialiseerde echo′s te maken en volgen regelmatig bijscholingen. Jaarlijks wordt de praktijk gevisiteerd en beoordeeld op kwaliteit.

Inwendige of uitwendige echo?

Dit is afhankelijk van de zwangerschapsduur. Ben je 10 weken of langer zwanger dan wordt meestal een uitwendige echo gemaakt, d.w.z. via de buikwand. Je krijgt een doorzichtige gel op je blote buik. Met de zender- ontvanger gaat de echoscopiste er langzaam overheen. Als je minder dan 10 weken zwanger bent, wordt een inwendige echo gemaakt, d.w.z. via de vagina. Bij een prille zwangerschap geeft dit een beter beeld. Om de zender-ontvanger wordt een condoom gedaan met daarop wat glijmiddel om het inbrengen makkelijker te maken. Dit is niet pijnlijk.

Heb je een latexallergie? Meld het de echoscopiste voor het onderzoek.

Het is belangrijk dat je een half uur voor de afspraak niet meer naar het toilet gaat.