De Clomp 1912, 3704 KS Zeist
(030) 691 75 93 | info@zwangerinzeist.nl
Blog

Inspiratie voor de ‘gender reveal’

Hebben jullie al nagedacht of je het geslacht van je baby al tijdens de zwangerschap wil ontdekken of pas tijdens de bevalling? En als je het geslacht tijdens de zwangerschap wil weten kun je ook nog nadenken over de bekendmaking hiervan aan familie en vrienden.

if

Uit Amerika is de ‘gender reveal’ overgewaaid. Een feestje met als thema de onthulling of jullie een zoon of dochter gaan krijgen! Denk jij erover om zo’n feestje te organiseren? Dan hebben wij wat leuke tips voor je verzameld!

Shape

De geslachtsbepalende echo

Je kunt bij onze praktijk vanaf 16 weken een wensecho plannen om naar het geslacht van het kindje te kijken. Deze echo wordt ook wel een pretecho genoemd omdat dit echt gaat om het leuke moment van ontdekken of het een meisje of een jongetje is. We doen op dat moment geen medische screening. De echo moet je zelf betalen en wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Je kunt overigens ook wachten tot de 20 weken echo en dan naast de medische check of er geen aangeboren afwijkingen zichtbaar zijn het geslacht van de baby ontdekken. De 20 weken echo wordt vergoed door de zorgverzekering.

Tip: denk er van te voren over na of je het geslacht direct wil horen van de echoscopist. Je kunt er ook voor kiezen om het geslacht tijdens de echo nog niet te horen te krijgen. Dan schrijft de echoscopist het voor je op, en stopt dit in een dicht envelopje. Mogelijk moet je dan wel tijdens een deel van de echo wegkijken om het niet zelf al te ontdekken…

De gender reveal

Natuurlijk kun je het geslacht gewoon vertellen aan mensen die ernaar vragen. Maar hoe leuk is het om een extra reden voor een feestje te hebben? Dus trommel je vrienden en familie op en maak het geslacht bekend als iedereen erbij is.

Weet je zelf het geslacht al, dan kun je de gender reveal zelf organiseren. Zorg voor wat lekkere hapjes en drankjes en vlaggetjes, ballonen en slingers. Je kunt natuurlijk helemaal in thema roze en blauw gaan, maar maak het zo bont als je zelf wil. Als je het geslacht in een gesloten envelop mee hebt gekregen kun je het envelopje afgeven aan een iemand die je in vertrouwen neemt, die vervolgens het feestje voor jullie organiseert, maar ook een bakker kan bijvoorbeeld de envelop van je aannemen en een gender reveal taart voor jullie maken.

De onthulling van het geslacht kan je bijvoorbeeld op de volgende manieren doen:

  • een taart die van binnen roze of blauw gekleurd is
  • een confetti kanon
  • een ballon gevuld met gekleurde confetti
  • een roze of blauw rookkanon
  • een piñata

Tijdens het feestje is de gender reveal maar een korte activiteit. Bedenk dus ook andere activiteiten om er een leuk feestje van te maken. Zo kun je denken aan spelletjes spelen waarbij vrienden en familie het geslacht raden op basis van een echofoto, team boy en team girl samenstellen en spelletjes tegen elkaar laten spelen, gasten een wens of voorspelling op laten schrijven voor de baby in een mooi boekje.

Shape

In kleine kring

Ben je niet zo van de grote feestjes? Ontdek het geslacht dan bijvoorbeeld samen met je partner of andere kinderen door thuis het envelopje open te maken.