De Clomp 1912, 3704 KS Zeist
(030) 691 75 93 | info@zwangerinzeist.nl

Kraamtijd

Als verloskundigen zijn wij verantwoordelijk voor de beste medische zorg voor jou en je baby. Hierbij is de zorgzame hulp van een professionele kraamverzorgster onmisbaar. Zij ondersteunt jou of je gezin gedurende de eerste acht dagen na je bevalling. De kraamverzorgster controleert jou en je baby en geeft adviezen rond de kraamtijd. Dat doet zij in nauwe samenwerking met onze verloskundigen. Natuurlijk houden wij zoveel mogelijk rekening met de wensen van jou en je partner. Je meldt jezelf al tijdens de zwangerschap aan bij een kraamzorgorganisatie. Wij werken in Zeist veel samen met Koru Kraamzorg, Naviva Kraamzorg en Kraaminzicht.

De eerste week
De eerste week

Kraambedzorg, aangifte en controles

Borstvoeding of flesvoeding geven
Borstvoeding of flesvoeding geven

Gezond eten en afvallen

Na 6 weken
Na 6 weken

Nacontrole, anticonceptie en sporten

Shape

Controle

Tijdens de dagelijkse controles letten wij op:
  • de hoeveelheid bloedverlies
  • de stand van de baarmoeder
  • het op gang komen van de borstvoeding
  • de conditie van jou en je kind

Wil je onze kraamzorg maar heb je geen
controles gehad van ons?

Ben je onder controle geweest bij de gynaecoloog en ken je ons niet van de zwangerschapscontroles? Dan kunnen wij tóch je kraambed begeleiden. Wil jij dit, meld je dan tijdens je zwangerschap aan via het formulier. Vermeld bij bijzonderheden dat het om een kraambedbegeleiding gaat.

Heb je vragen of problemen tijdens je kraamtijd?

De dienstdoende verloskundige is altijd bereikbaar voor je via 030-691 75 93 (toets 1). Bel het liefst vóór 11.00 uur, zodat zij, wanneer nodig, jou dezelfde dag kan bezoeken. Ook in de nacht zijn wij bereikbaar voor spoedsituaties in het kraambed.

Aanmelden kraambedbegeleiding