De Clomp 1912, 3704 KS Zeist
(030) 691 75 93 | info@zwangerinzeist.nl

Welkom bij onze verloskundige praktijk in Soesterberg

Ben je zwanger en woon je in Soesterberg of Huis ter Heide? Dan ben je van harte welkom in onze praktijk in Soesterberg. Hier staan we dicht bij je in deze spannende tijd. Met praktische hulp, een luisterend oor en met de professionele zorg die je nodig hebt. Hiermee houden we jou en je baby goed in de gaten. Rondom je zwangerschap en bevalling, en ook straks rondom je kraambed. Zorgzaam Rondom noemen we dat!

 

Vanaf 7 november 2023 hebben wij een nieuwe locatie in Soesterberg: De Fysio, Koppenlaan 24, 3769 BL Soesterberg. We hebben hier wekelijks op dinsdagochtend spreekuur. Je kunt hier terecht voor alle zwangerschapscontroles en basisecho’s. De 13- en 20-weken echo worden op de praktijk in Zeist gedaan.

Shape

We zijn er voor je met:

  • De beste medische zorg voor jou als zwangere en je ongeboren kind.
  • Een persoonlijk contactpersoon die je tijdens het hele zwangerschapstraject begeleidt.
  • Alle echo’s en bloedonderzoek vinden plaats in onze eigen praktijk.
  • Mogelijkheid tot deelname aan Centering Pregnancy.
  • Voorlichtingsavonden over de bevalling en borstvoeding in eigen praktijk.

Zorgzaam Rondom

We begeleiden je zwangerschap, bevalling en kraambed. Dat houdt in dat we de medische controles uitvoeren tijdens de zwangerschap, maar óók dat we je helpen in de voorbereiding op de bevalling en het ouderschap. Als er tijdens de zwangerschap, bevalling of in de kraamweek een extra controle nodig is, komen wij natuurlijk bij je thuis langs. Zorg dat je huis in Soesterberg of Huis ter Heide goed te vinden is. Met een goed zichtbaar huisnummer en buitenverlichting als het donker is.

Zwangerschap

Voor de zwangerschapscontroles kun je langskomen op de praktijklocatie aan de Koppenlaan 24 in Soesterberg. Het vaste spreekuur op deze praktijk is op dinsdagochtend. We verwelkomen je in een kamer van de fysiotherapiepraktijk. Hier beschikken we over een mobiel echoapparaat voor de basis-echo’s. Ook het bloedonderzoek vindt hier plaats. Voor de screeningsecho’s en de uitgebreide suikertest ben je welkom op onze hoofdlocatie in Zeist. Hier vinden ook de Centering Pregnancy bijeenkomsten plaats.

Bevalling

Tijdens de bevalling ondersteunen we je en controleren we het medische verloop van de bevalling. Je mag zelf kiezen waar je wilt bevallen. Dat kan thuis, in een geboortecentrum of in een ziekenhuis. We hebben een nauwe en prettige samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht en het Diakonessenhuis. Vanuit Soesterberg is het Meander ziekenhuis in Amersfoort ook dichtbij.