Kraambed

Als verloskundigen zijn wij verantwoordelijk voor een goede medische zorg voor jou en je kindje. Daar hoort de zorg door een professionele kraamverzorgster bij, gedurende de eerste acht dagen na je bevalling. De kraamverzorgster controleert jou en je baby en geeft adviezen rond de kraamtijd. Dat doet zij in nauwe samenwerking met onze verloskundigen. Natuurlijk houden wij zoveel mogelijk rekening met de wensen van jou en je partner.

Controle

Tijdens de controles letten wij op:

  • eventueel bloedverlies
  • de stand van de baarmoeder
  • het op gang komen van de borstvoeding
  • de conditie van jou en je kind

Ook al ben je onder controle geweest bij de gynaecoloog en ken je ons niet van de zwangerschapscontroles, dan kunnen wij tóch je kraambed begeleiden. Wil je dit inderdaad, meld je dan tijdens je zwangerschap aan via het formulier op deze site. Vermeld dan even bij bijzonderheden dat het om een kraambedbegeleiding gaat. Wij sturen je dan alvast ons informatieboekje en borstvoedingbeleid toe.

Vragen of problemen tijdens je kraamtijd? De dienstdoende verloskundige is altijd bereikbaar voor vragen en/of problemen, via 06-53128810. Bel liefst vóór 11.00 uur, zodat zij jou nog dezelfde dag kan bezoeken.

Na de kraamtijd

Gaat je kraamtijd naar wens, dan sluiten wij na de eerste week het kraambed af. We geven je dan informatie over de anticonceptie.

De kosten van deze zorg wordt nog niet standaard vergoed door iedere zorgverzekeraar. Indien je gebruik wilt maken van onze anticonceptiezorg zullen wij een rekening opmaken welke je na het consult per pin aan ons kunt betalen. Je kunt bij jouw zorgverzekering navragen of je deze rekening bij hen in behandeling kunt brengen.

Onderstaand tref je de tarieven aan die wij in rekening brengen:

Anticonceptieconsult    € 20,00
Plaatsing spiraal (incl. echo)    € 57,50
Controle echo     € 25,00
Kinderwensconsult (incl. verwijderen spiraal) € 60,00
Spiraal verwijderen    € 30,00

Wij plaatsen spiralen tot 4 maanden na de bevalling.