Jullie hebben het misschien in de media al gelezen: de corona maatregelen worden weer wat versoepeld. In onze regio zijn we met de ziekenhuizen nog aan het uitwerken hoe het er daar precies uit gaat zien, maar in onze verloskundige praktijk gaan we ons houden aan de landelijke richtlijnen.
Het is belangrijk om rustig uit te gaan breiden om het risico op besmetting voor jullie, maar ook voor ons als zorgverlener zo laag mogelijk te houden.

De veranderingen vanaf maandag 11 mei 2020:

Partner of begeleider kunnen weer mee naar alle (echo-) consulten, wel geldt nog steeds de voorkeur om zoveel mogelijk alleen te komen.

Alle reguliere en niet-reguliere echo-indicaties worden weer aangeboden, waaronder de echo geslachtsbepaling vanaf 16 weken (€27,50)

De telefonische consulten bij 16 en 24 weken gaan weer fysiek plaatsvinden. Wij nemen zelf hierover telefonisch contact met jullie op.

De nacontrole bij zes weken na de bevalling kan weer plaatsvinden op de praktijk.

Anticonceptie zoals het plaatsen van spiralen of de implanon is weer mogelijk.

Wat mag nog niet:

Kinderen en grootouders/vrienden mogen niet mee naar controle.

Centering Pregnancy en voorlichtingsbijeenkomsten worden aangepast naar de Corona maatregelen. Voor meer informatie hierover mag je contact opnemen met de verloskundige.

Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of koorts? Blijf thuis en ziek uit en neem telefonisch contact met ons op. Kom niet naar de praktijk!

Was je handen, schud geen handen en nies in de binnenkant van je elleboog.
Blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten als dat nodig is.
Houd 1,5 meter afstand tot elkaar.

 

Hier vind je meer informatie over online cursussen

Information in other languages (folders in Engels, Pools, Arabisch, Chinees)

Voor laaggeletterden klik hier